OCTOMBRIE – LUNA COLECŢIONARULUI – EDIŢIA A X-A INVITAŢIE DE PARTICIPARE

Stimaţi colecţionari,

În acest an proiectul expoziţional intitulat „Octombrie – Luna Colecţionarului” ajunge la a X-a ediţie, o ediţie aniversară. Va fi, ca şi anul trecut, o ediţie organizată într-un moment în care situaţia pandemică a perturbat întreaga noastră existenţă. Sperăm însă ca luna octombrie să redevină cu ajutorul colecţionarilor luna în care publicul vizitator al Muzeului Judeţean Teleorman va cunoaşte preocupările acestora prin intermediul exponatelor ce vor fi prezentate.

Am început acest proiect în anul 2012. Am fost împreună an de an şi în vremuri favorabile şi în altele mai puţin favorabile. Numitorul comun a fost pasiunea dvs. de a colecţiona. Prin intermediul proiectului nostru am adus această pasiune în vitrinele muzeului şi în faţa publicului vizitator. Aşa cum arătam încă de prima ediţie, ne adresăm colecţionarilor şi colecţiilor de orice fel. Ne adresăm deopotrivă celor care ne-au onorat până acum cu prezenţa la ediţiile anterioare, dar şi celor care vor să-şi facă cunoscută pasiunea într-un cadru propice, prin intermediul unei expoziţii ce va fi realizată la cele mai înalte standarde cerute de un asemenea eveniment de către specialiştii Muzeului Judeţean Teleorman. Ne adresăm, nu în ultimul rând, celor mai tineri colecţionari, elevilor, şi îi încurajăm să participe, alături de „seniori”, la realizarea acestei ediţii a expoziţiei „Colecţii şi Colecţionari”.

* * *

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a expoziţiei, vă propunem următorul calendar de derulare a proiectului:

► 1) intenţia de participare, cu completarea unei fişei de înscriere – până la 14 septembrie;

► 2) selecţia exponatelor, în funcţie de ordinea înscrierii la proiect, a relevanţei temei, a colecţiei propuse şi a spaţiului expoziţional disponibil – perioada 15-23 septembrie;

► 3) montarea exponatelor şi realizarea expoziţiei propriu-zise – perioada 24-30 septembrie;

► 4) deschiderea expoziţiei „Colecţii şi Colecţionari”, sala Auditorium1 octombrie;

► 5) închiderea expoziţiei – 31 octombrie;

► 6) restituirea exponatelor – 3-5 noiembrie.

* * *

Totodată, vă reamintim că, în funcţie de condiţiile epidemice existente şi de măsurile dispuse de autorităţi, intenţionăm ca pe data de 16 octombrie a.c., între orele 10.00-14.00, la sediul Muzeului Judeţean Teleorman să organizăm şi a VIII-a ediţie a „Târgului Colecţionarilor”.

* * *

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să va adresaţi la:

– Muzeul Judeţean Teleorman, str. 1848, nr. 1, Alexandria, tel./fax. 0247-314761;

– email: muzjudteleorman@yahoo.com

persoane de contact: Pavel Mirea, Corina Iordan

Arhiva de Articole