Expoziția „Povara insuportabilă a fericirii”


Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, vernisează vineri, 12 aprilie a.c., la ora 12.30, expoziția „Povara insuportabilă a fericirii”, cu lucrări de pictură abstractă realizate de Florin Gheorghe-Mitrea.

Pânzele sunt incluse în ciclul „The Unbearable Burden Of Happiness” și sunt inspirate de frumoasa Viena, precum și de cărțile lui Milan Kundera. Au fost expuse și în cadrul altor expoziții, la Viena (iulie – 2019) și București (septembrie – 2022, mai – 2023).

După cum însuși se recomandă, Florin Gheorghe-Mitrea este „fiu al Alexandriei, crescut cu poveștile pământului teleormănean, fascinat de mirosul miriștei arse de soare, de plânsul salciei peste apa Vedei, de misterul adânc al pădurii din Siliștea”.

Deși profesia autorului este în domeniul bancar, Florin Gheorghe-Mitrea consideră că „juxtapunerea culorilor pe pânză este dependența mea, modul meu de a comunica cu lumea, de a o înțelege și de a o asimila în existență”, iar pasiunea pentru pictură „a fost în mine dintotdeauna, dar chemarea artei s-a intensificat în ultimii cinci-șase ani”.


Expoziția „Povara insuportabilă a fericiri” va putea fi vizitată până la data de 12 mai 2024.


Arhiva de Articole