Biserica – corabia mântuirii

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează în colaborare cu Secția Alexandria a Societății Numismatice Române expoziția „Biserica – corabia mântuirii”.

Expoziţia va fi deschisă vineri, 18 martie 2022, ora 11.00, în Sala „Auditorium” și cuprinde 93 de machete de bisericuțe şi cruci din diferite materiale lemnoase (scobitori, beţe de bambus etc.) realizate de către Pavel Geția din Timișoara.

Născut într-o familie de preoți în urmă cu 77 de ani, Pavel Geția și-a descoperit pasiunea de a realiza machete de biserici la New York (unde a emigrat și locuit 15 ani). Această activitate a continuat-o și după repatrierea sa în România, în paralel cu activitatea numismatică dar și cu pictura de icoane pentru casă, copii, nepoţi şi familie.

Expoziţia „Biserica – corabia mântuirii” va rămâne deschisă până pe data de 20 aprilie a.c. și va putea fi vizitată de luni până sâmbătă, între orele 9.00-17.00 (ultimul vizitator admis la ora 16.30).

Arhiva de Articole