Alexandria în imagini de arhivă

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în colaborare cu Centrul Multifuncţional pentru Tineri Alexandria, expoziţia fotografică „Alexandria în imagini de arhivă”.

Expoziţia, ce va fi deschisă începând cu data de 25 august a.c. la „Centrul Multifuncţional pentru Tineri Alexandria”, prezintă prin intermediul imaginilor de arhivă secvenţe din Alexandria, preponderent din anii ’70 ai secolului trecut, de dinaintea cutremurului din 1977 şi a demolărilor şi sistematizărilor urbane ce au urmat.

Expoziţia este structurată pe câteva teme. Astfel, trei panouri cuprind aspecte din „Centrul vechi”, cu str. Libertăţii, principala arteră comercială a oraşului. Străzile Alexandriei sunt imortalizate prin imagini aflate pe alte două panouri, sub titlurile „Străzi de odinioară” şi „La colţ de stradă”. Un ultim panou cuprinde o serie de imagini ce ne aduc la realităţile anilor ’80.

Prin scanarea a trei coduri QR se face legătura virtuală cu canalul de YouTube al muzeului, prin intermediul căruia vizitatorii pot afla diferite aspecte legate de istoria oraşului, reconstituind o lume, o epocă, un loc numit, simplu, „Alexandria de altă dată”.

Expoziţia „Alexandria în imagini de arhivă” va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la 4 septembrie 2022.

Arhiva de Articole