1 Mai 1952-1 Mai 2022 – Muzeul Județean Teleorman la a LXX-a aniversare

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează în colaborare cu Centrul Multifuncțional pentru Tineri Alexandria expoziția foto-documentară „1 Mai 1952-1 Mai 2022 – Muzeul Județean Teleorman la a LXX-a aniversare”.

Expoziția, ce va fi deschisă începând cu data de 1 mai a.c. la „Centrul Multifuncțional pentru Tineri Alexandria”, prezintă o scurtă istorie a muzeului, de la primele încercări de constituire a unei colecții de istorie privind orașul Alexandria, la jumătatea anilor ’30 ai secolului trecut, la înființarea propriu-zisă a instituției muzeale, cu 70 de ani în urmă și până în prezent. Prin intermediul imaginilor sunt prezentate, pe patru panouri, cele trei sedii pe care muzeul le-a avut anterior, imagini din expozițiile permanente organizate, imagini cu grupuri de elevi și profesori veniți în vizită la muzeu, imagini cu etapele de construire și reconfigurare a sediului actual.

Un al cincilea panou ne aduce în prezent și ilustrează aspecte din cele trei expoziții permanente ale muzeului – arheologie și numismatică, etnografie, istorie recente, precum și participările Muzeului Județean Teleorman la o serie de proiecte expoziționale în țară și peste hotare.

Cel de-al șaselea panou cuprinde, pe lângă imagini de la diverse expoziții temporare, vizite, simpozioane, evenimente culturale, proiecte educaționale și o listă de cuvinte cheie prin care este exprimat rolul și activitatea muzeului în prezent.

O serie de coduri QR fac legătura virtuală cu website-ul și blogul muzeului, cu contul de Facebook, canalul de Youtube sau cu diferite secțiuni ale website-ului: istoricul muzeului, colecții, expoziții, proiecte de cercetare, șantiere arheologice, publicațiile muzeului etc.

Expoziția va putea fi vizitată până la data de 8 mai 2022.

Arhiva de Articole